Cafeaua,
consumata in cantitati moderate, poate avea efecte benefice. In
cantitati exagerate (peste patru cesti zilnic) ea poate produce
organismului unele suferinte grave. Asadar, te poti delecta zilnic cu o
ceasca de cappuccino sau cu un caffé frappe, dar nu mai mult!
Ice Coffee
|
|
Ingrediente pentru doua portii:
| Mod de preparare: Cafeaua calduta se toarna in pahare inalte. Se adauga cate doua linguri de inghetata in fiecare pahar. Se pune siropul de caramel, se orneaza cu frisca si se presara putina cacao deasupra. |
Iced Cappuccino
|
|
Ingrediente pentru doua portii:
| Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul ingredientele pana ce devin o pasta, apoi se presara cacao, ciocolata si scortisoara deasupra. |
Flip-Flap
|
|
Ingrediente pentru doua portii:
| Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul laptele, siropul, galbenusurile si cafeaua. Bautura se toarna intr-un pahar inalt si se orneaza cu ciocolata rasa. |
Coffee milkshake
|
|
Ingrediente pentru doua portii:
| Mod de preparare: Pune toate ingredientele in mixer si amesteca-le pana devin pasta. Orneaza apoi cu frisca. |
Ness frappé
|
|
Ingrediente pentru doua portii:
| Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul ness-ul cu laptele si cu zaharul pana ce se realizeaza o consistenta spumoasa. Se adauga inghetata de ness sau vanilie, apoi frisca si se orneaza cu scortisoara. Se serveste in pahare inalte, cu umbreluta de cocteil. |
Instant cappuccino
|
|
Ingrediente pentru doua persoane:
| Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele cu apa calda, apoi se orneaza cu scortisoara. Se serveste cu un biscuit. |
Sfaturi pentru pastrarea cafelei
Ca in cazul oricarui produs alimentar, si in cazul cafelei este de preferat sa se consume prospata. Oxigenul, caldura, lumina si umezeala sunt principalii factori care duc la pierderea calitatii cafelei. Aceasta trebuie tinuta intr-un recipient opac, inchis ermetic si la temperatura camerei.
Nu este indicat, in cazul cafelei folosite zilnic, sa o pastrezi in frigider deoarece aerul cald patruns in recipient la fiecare utilizare aduce condens.
Cafeaua boabe se pastreaza proaspata mai mult timp decat cea macinata, deoarece suprafata de contact cu oxigenul este mult mai mica. Cafeaua trebuie macinata inainte de utilizare.
Pentru a obtine gustul si aroma cafelei, apa trebuie incalzita pana aproape de punctul de fierbere, 96sC. Contraindicatii:
- dureri de cap si stari de anxietate, agitatie, insomnie;
- hipertensiune arteriala;
- hepatita cronica, ciroza;
- gastrita, ulcer gastric sau colita cronica;
- hipercolesterolemie, hipertiroidie.
sursa:http://www.e-sana.ro/index.php?a=1649
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu