Cafeaua cu lapte sau Cafe au Lait
este o bautura delicioasa de cafea in care se amesteca o treime cafea
si doua treimi de lapte fierbinte, spuma. Este de origine franceza si
aduce un plus de inovatie in sensul ca este incredibil de dulce si buna.
Pe parcursul anilor, a devenit populara in intreaga lume.
Aceasta este preferata altfel decat cafeaua italiana, asa ca, chiar daca seamana intre ele, exista totusi niste diferente care o fac unica.
O cafea cu lapte in stil italian,
de exemplu, este facuta cu espresso in timp ce cafeaua cu lapte este
facuta folosind cafea care a fost in prealabil fiarta. De asemenea,
cafeaua cu lapte foloseste aceeasi cantitate de cafea si de lapte. Ca sa
o indulcesti, de obicei se pune zahar in bautura.
Daca vrei sa faci o ceasca de cafea in
stilul acesta va trebui sa folosesti o cafea bine prajita si care este
foarte tare. In plus, cafeaua pe care o folosesti va trebui sa aiba si
cicoare.
Cafe au Lait facuta acasa
Este foarte simplu sa faci aceasta cafea acasa. Incepe prin a a face o cafea tare la filtru care sa contina amestecul necesar de cicoare.
Vei seta apoi temperatura apei la 90
grade C care va face apa sa fie foarte fierbinte, dar totusi nu fiarta. O
cantitate foarte mica din apa asta trebuie turnata in filtru. In filtru
trebuie sa puneti in jur de 6 linguri de cafea neagra bine prajita.
Va
trebui sa continuati sa turnati apa peste boabele de cafea pana cand
cafeaua este gata. In acest punct, trebuie sa opariti 6 cesti de cafea.
Este esential sa nu fierbeti laptele, deoarece va afecta tare gustul
produsului final.
Incalziti bolurile din care urmeaza sa
beti si turnati cafeaua in ele si apoi adaugati laptele oparit. Atat va
trebuie sa creati cafeaua Cajun cu lapte acasa.
In multe cafenele, in special in
America, daca veti comanda o cafea cu lapte, veti fi serviti cu o
bautura care a fost facuta cu o cafea foarte tare. Aceasta poate supara
pe multi bautori de cafea, mai ales ca isi dau seama de diferenta.
Cafeaua folosita este
de obicei un amestec frantuzesc de cafea cu cicoare impreuna cu laptele
pe jumatate oparit si nu fiert. Este turnata in cana din doua vase
diferite. Pe de alta parte, cafeaua cu lapte contine o doza de espresso
care este turnata intr-un pahar ce contine lapte fiert si care este
foarte spumos.
Cafea cu Lapte cu Aroma de Scortisoara
Cafeaua cu lapte cu aroma de scortisoara
este de altfel incredibil de delicioasa. Ca sa faci o astfel de cafea
acasa vei avea nevoie de:
- 4 cesti de cafea fierbinte;
- 4 cesti de lapte oparit;
- 6 bete de scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu