marți, 30 august 2011

NOU! Pentru Mutu, Chivu, dar chiar si Sapunaru - telefon care iti face cafeaua si te barbiereste!

Mutu, mare fan al telefoanelor de fite, poate sa renunte la celebrul Vertu: a aparut telefonul care iti face cafeaua de dimineata, ba mai mult, cine a uitat sa se rada dimineata o poate face linistit, cu aparatul electric din dotare.
VIDEO / Messi, Zidane si magia fotbalului in ultimul spot Adidas! VIDEO / David Villa si-a tras un nou look! Pentru Real, Barca sau United? Italienii se antreneaza cu leii! Vezi superfoto cu Toni, De Rossi si Cannavaro in Africa!

NOU! Pentru Mutu, Chivu, dar chiar si Sapunaru - telefon care iti face cafeaua si te barbiereste! Pomegranate Phone stie sa faca de toate: este telefon mobil, mp3 player, proiector de filme, sistem GPS, camera foto, translator performant, video player, muzicuta, aparat de ras si filtru de cafea.
Cum isi poate face Mutu cafeaua de dimineata:
Intr-una din cele 3 parti se pune discul de aroma (french vanilla, colombian, hazelnut, sumatran blend), dupa care cu ajutorul unui pai , telefonul ia apa din pahar , incalzeste aroma de cafea, dupa care prin acelasi pai toarna in pahar cafeaua mult asteptata.
Cum se rade Mutu cu ajutorul telefonului mobil minune:
In varful dispozitivului sunt amplasate lamele care ies la comanda. Acum putem vorbi la telefon si sa ne radem in acelasi timp in timp, folosind o singura mana. Doamne, astia chiar se gandesc la toate.

sursa: www.sport.ro

Sport periculos: abuzul de cafea şi de alcool

Există o vorbă sugestivă despre lucrarea inimii, despre această pompă care împinge zeci de ani sângele prin vase, vorbă care sună astfel: orice inimă este proiectată să execute un număr fix de bătăi. Şoricelul a cărui inimioară bate repede trăieşte puţin, iar elefantul dotat cu ditamai inima ce pulsează rar trăieşte peste 100 de ani.

Deci, cu cât o inimă bate mai iute, cu cât un om are pulsul mai ridicat, cu atât inima îşi consumă zestrea de pulsaţii la care este prevăzută, şi omul cu tahicardie, adică având inima rapidă, trăieşte mai puţin.

În aceste condiţii, băutorii de cafea în exces trebuie să ia în considerare aspecte importante. Cafeaua stimulează bătăile inimii, deci creează o tahicardie după ce ai sorbit ultima înghiţitură a cănii cu cafea.

Cu alte cuvinte, cafeaua pune la turaţie ridicată inima. Şi o inimă aflată în turaţie maximă se consumă mai repede. Deci sportul acela păcătos de a răsturna pe gât 6-7-8 căni rase cu cafea duce la o uzură prematură a inimii, deci şi la ivirea mai devreme a bolilor cardiace însoţite adesea şi de oprirea inimii. Tocmai de aceea medicii recomandă cumpătare în consumul de cafea.

E bine să se bea o cafea dimineaţa şi cu atât mai bine dacă se poate ca ea să nu fie îndulcită cu zahăr. Pe vremea lui Ceauşescu, sărăcia de import a cafelei îi adusese pe români în situaţia să se păcălească umplându-şi cănile cu aşa-zisul "nechezol". O cafea trucată. I se spunea "nechezol" pasămite de la posibilul nechezat de cal, din cauza falsurilor şi a ierburilor din nechezol preparat din năut şi alte boabe prăjite. Însă combinaţia asta trucată pe post de cafea era toxică pentru ficat.

La acelaşi risc ne expunem şi atunci când facem exces de cafea. După cum trebuie să avem o anume grijă şi în consumul exagerat de ciocolată, de băuturi de tip cola, care alături de cafea reprezintă şi ele excitante pentru sistemul nervos central. 

O altă informaţie pentru amatorii de a turna pahare şi iar pahare cu alcool pe gât. Nu mai vorbim despre faptul că alcoolul în exces şi băut zilnic loveşte puternic celula nervoasă. Dar e bine de ştiut că alcoolul şi îngraşă, fiindcă reprezintă multe calorii. Se scuză unii, dar se amăgesc cum că berea nu e alcool. Greşit! Berea are alcool chiar dacă în diluţie mai mare şi, în plus, berea este băutura alcoolică în măsură a îngrăşa cel mai tare prin aportul important de calorii. Dar băutorii de alcool trebuie să ia cunoştinţă şi de un fapt mai puţin comentat. Alcoolul accentuează şi atât de temuta ateroscleroză, pentru că din metabolizarea alcoolului în organism rezultă grăsimi ce se depun pe vase.
18 iulie 2010
sursa: http://www.jurnalul.ro

Cafeaua, sportul si sexul, factori de risc in anevrism

Statisticile arata ca 2% din populatia Globului are cel putin un anevrism, adica dilatatia unui vas de sange din creier, pe fondul slabiciunii peretelui arterial. Acestea sunt de regula foarte mici ca sa ridice probleme, insa, daca se maresc, se pot rupe, provocand atac cerebral.

Desi riscul sa se rupa este destul de mic, in orice moment, chiar si activitatile obisnuite care cresc brusc tensiunea arteriala il pot „perturba". Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii olandezi de la University Medical Center, cafeaua, sexul si exercitiile fizice intense cresc riscul de aparitie si rupere a anevrismelor cerebrale.

Cafeaua este responsabila de 1% din cazurile de rupturi ale anevrismelor, in timp ce exercitiile fizice sunt responabile de 8% din aceste cazuri. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 250 de pacienti care au supravietuit rupturii de anevrism, iar chestionarul a vizat 30 de potentiali factori de risc.

Medicii nu cred ca este cazul sa le interzica pacientilor sa bea cafea sau sa nu mai faca sport. „Nu ma ingrijoreaza consumul de cafea si de cola. Studiul nu este suficient de adanc pentru a trage o concluzie drastica", subliniaza dr. Stanley Barnwell, medic neurochirurg  citat de cnn.com.

Anevrismele apar de regula in jurul varstei de 40 de ani. Hipertensiunea arteriala, fumatul, consumul de droguri si factorii genetici sunt vinovati de aparitia si dezvoltarea lor. Majoritatea bolnavilor nici nu stiu ca au anevrisme pana in momentul in care le descopera intamplator.  Ulterior, trebuie monitorizate continuu.

sursa:http://sanatate.bzi.ro

Cafeaua si performanta sportiva

Exista lucruri care consumate in exces, iti poat face rau. As aminti aici cafeaua, alcoolul, ciocolata. Totusi consumate cu moderatie, acestea pot fi chiar benefice pentru organism. Mare parte dintre adulti consuma cel putin o ceasca de cafea pe zi. Ne place gustul ei, mirosul si senzatia de revigorare pe care ne-o da. Cu exceptia celor care sufera de anumite boli, cum ar fi bolile cardiovasculare, o cafea de dimineata nu numai ca nu face rau, dar ne poate face chiar bine, asa cum o dovedesc studiile.
Au fost urmaiti de-a lungul timpului 42.000 de barbati (in perioada 1986-1998) si 84.000 de femei (in perioada 1980-1998), toti sanatosi (fara diabet, cancer sau boli cardiovasculare). Consumul lor de cafea a fost evaluat la fiecare 2-4 ani, cu ajutorul unor chestionare. Astfel s-a constatat ca cei care consumau cea mai mare cantitate de cafea, prezentau cel mai scazut risc de diabet zaharat tip 2. Mai mult decat atat, s-a observat ca cei care consumau cafea decofeinizata, aveau un risc mai crescut de a face diabet, decat cei care au baut cafea normala.
Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii consuma cafea sau bauturi ce contin cofeina, este efectul de stimulare al functiilor cerebrale, acea senzatie de "trezire". Un studiu a analizat 144 de voluntari (72 barbati, 72 femei, cu o varsta medie de 21 de ani) care au fost instruiti sa consume la micul dejun (constand in cereale sau nimic), o ceasca de cafea (cofeinizata sau decofeinizata). Ei au constatat ca cei care au consumat cereale la micul dejun au prezentat stare psihica mai buna la inceperea testului, au avut rezultate mai bune la testele de memorie si s-au simtit mai calmi la finalul testului decat cei care nu au mancat nimic (concluzie: nu sariti peste micul dejun). Pe de alta parte, cei care au consumat cafea cu cofeina au dovedit o capacitate mai buna de a prelucra informatiile primite si s-au simtit mai putin obositi la finalul testului.
In cazul sportivilor, cofeina s-a dovedit un supliment cu eficienta deosebita, foarte util in cresterea performantelor. Studii despre calitatile cofeinei in sportul de performanta exista de mai bine de 25 de ani. Un studiu realizat de catre celebrul fiziolog Dr. David Costill a urmarit 9 ciclisti de talie mondiala (doi barbati si sapte femei) care au fost instruiti sa pedaleze pana la epuizare (la o intensitate a efortului 80% din cel maximal). Fiecare subiect a consumat cafea continand 330 mg de cafeina sau un placebo (cafea decofeinizata), cu 60 de minute inaintea testului. Subiectii care au primit cafeina au reusit sa pedaleze timp de 90 de minute, spre deosebire de cei care au primit placebo, reusind sa pedaleze doar 76 minute. Acest rezultat reflecta o crestere a performantei cu 18%.
Un alt efect dovedit al cofeinei este crestera ratei metabolice - iata deci un ajutor pentru cei care vor sa slabeasca. Un studiu prezentat de catre Societatea Internationala de Nutritie Sportiva arata ca un amestec de cofeina cu acid hidroxicitric, crom si Citrus aurantium (portocala amara) poate produce o crestere a ratei metabolice cu pana la 30%!!


Dr. Serban Damian

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

sursa:  http://www.doctor.info.ro

duminică, 28 august 2011

LIPSTICK JUNGLE

FETELE DIN SERIALUL "ÎN JUNGLA ORAŞULUI" SUNT ÎNNEBUNITE DUPĂ CAFEA

"ÎN JUNGLA ORAŞULUI" este o un serial de comedie american, creat de DeAnn Helin.
PRELUARE: http://www.nbc.com/Lipstick_Jungle/images/about_main.jpg


PERSONAJELE PRINCIPALE:

  • Brooke ShieldsWendy Healy, former president of Parador Pictures
  • Kim RaverNico Reilly, editor-in-chief of Bonfire Magazine
  • Lindsay PriceVictory Ford, fashion designer
  • Paul BlackthorneShane Healy, British musician; Wendy's husband
  • Robert BuckleyKirby Atwood, photographer, Nico's on-again off-again younger lover/boyfriend
  • Andrew McCarthy - Joe Bennett, powerful but cynical billionaire, engaged to Victory
SURSA: en.wikipedia.org




Cafea ... si sport


Cofeina continua sa fie unul din “ajutoarele” energetice cele mai studiate in plan sportiv. Este stiut de ani, ca atletii au utilizat cofeina in dozaje diferite si necontrolate, dar la inceput nu a existat o cercetare adecvata a eficacitatii acesteia. Astazi, insa, avem toate informatiile legate atat de farmacodinamica acesteia, dar mai ales de efectele colaterale datorate unui consum excesiv sau folosirii indelungate.

Cafeaua reprezinta in 90% din cazuri  “mijlocul” de introducere a cofeinei in organism. In functie de modul de preparare, o ceasca de cafea contine aproximativ 100-120mg cofeina, 300 ml dintr-o bautura nealcoolica aproximativ 30-60 mg, iar analgezicele intre 35-60 mg. Se estimeaza ca  o persoana “normala”asimileaza aproximativ 210 mg cofeina intr-o zi.
Pentru a reduce durerile musculare post-antrenament si pentru a avea o mai mare incarcatura energetica nu exista nimic mai bun, decat o ceasca de cafea inainte sa te antrenezi. Deci nu sucuri sau alte bauturi energizante, ci cofeina, se prezinta ca un aliat pretios al unui sportiv. O sustine fostul ciclist de performanta Robert Motl, autorul  unui studiu despre bautura neagra si aromata, facut pentru Universitatea din Illinois si publicat  in International Journal of Sport Nutrition. Ideea studiului a plecat de la amintirile ciclistului despre anii cand alerga pe 2 roti si impreuna cu partenerii de competitie bea cafea inainte de antrenamentele lungi si obositoare, pentru a putea “trage” mai bine la pedale, dupa cum se exprima chiar el. Dupa spusele cercetatorului, cei mai multi dintre noi ne putem da seama si singuri de efectele energizante si analgezice ale “cescutei” de cafea bauta inaintea unui efort fizic sustinut.

Experimentul a implicat 25 de studenti, impartiti in doua grupuri: primul compus din “nebautori” de cafea iar celelalt din “fideli” ai licoarei susnumite (3-4 cani pe zi). Voluntarii au fost apoi supusi unor sedinte intense de antrenament pe bicicleta, dupa ce asimilasera cu o ora inainte de efort o cantitate de cofeina echivalenta cu  3 cesti de cafea sau un placebo. Rezultatele de la sfarsitul testului au indicat ca atat consumatorii obisnuiti ai cafelei cat si “nebautorii”, consumand cofeina inainte de efort au acuzat mai putine dureri la muschii cvadricepsi dupa pedalare intensa.
Observatia personala confirma cele afirmate mai sus. Dupa ce am consumat un energizant pe baza de cofeina (32 mg), maltoza, magneziu si maltodextroza pe timpul unui ciclu de antrenamente, am observat ca perceperea oboselii  a fost mult inferioara, calitatea performantei imbunatatita si senzatia de foame pe durata exercitiului absenta
Alte efecte pe care poate nu le stiati:
- are efect contractil asupra musculaturii scheletice, stimuland eliberarea de Ca2+
- are actiune cardiostimulanta, care in doze mari poate cauza aritmie, tahicardie si fibrilatie ventriculara.
- consumul de cafea influenteaza presiunea arteriala, pentru fiecare ceasca de cafea presiunea sistolica crescand cu 0.8mm Hg iar cea diastolica cu 0.5 mm Hg
- cofeina stimuleaza secretia de acid la nivel gastric si creste viteza de absorbtie a zaharului la nivel intestinal
- unul din efectele atribuite cafelei este si stimularea diurezei desi in ultimul timp in comunitatea stiintifica parerile par sa difere (Nussberger  in Journal of cardiovascular Pharmacology, 15, 685-691, 1990, sustine ca respectiva cofeina nu are efecte diuretice).
- In fine, sa raspundem la o intrebare des intalnita. DA! Cafeaua da dependenta. Mai precis 50% dintre bautorii inraiti de cafea, privati de doza lor zilnica, acuza dureri de cap iar circa 13% se simt atat de rau ca nu sunt capabili sa se concentreze la munca. Totusi, multi indivizi consuma cantitati apreciabile de cafea fara sa acuze simptome speciale.
Concluziile care se pot trage sunt usor de intuit:
- consumul in exces al cafelei ii reduce din efectele favorabile, mai ales pe plan sportiv, provocand efecte colaterale cum ar fi: cresterea diurezei, tahicardie si cresterea presiunii arteriale.
- cofeina, la fel ca si alte droguri, poate da obisnuinta chiar dependenta, de aceea este important sa limitam cantitatea astfel incat sa simtim doar beneficiile acesteia.

SURSA: www.profitness.ro

MARADONA - DEZVĂLUIRI DESPRE CAFEA

Argentinianul Diego Armando Maradona, considerat drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile, face dezvăluiri șocante. Maradona zice că la Campionatul Mondial de fotbal din 1994, jucătorii naționalei Argentinei au luat substanțe interzise.
Diego Armando Maradona, care a semnat de curând cu formația Al-Wasl din Dubai, spune că fotbaliștii naționalei Argentinei au consumat substanțe interzise încă dinaintea barajului cu Australia, meci la finalul căruia nu a existat control antidoping.

"De ce nu a existat control antidoping la meciul contra Australiei, când existau la toate partidele? Pentru a juca în meciul cu Australia ne-au dat o cafea rapidă. Puneau ceva în cafea şi datorită acelei substanţe alergam mai mult", a declarat Maradona pentru postul America, conform gsp.ro.

Citiţi mai mult: Maradona: "Puneau ceva în cafea şi alergam mai mult" - Fotbal extern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/maradona-puneau-ceva-in-cafea-si-alergam-mai-mult-931311.html#ixzz1WJsjR3eZ
EVZ.ro
SURSA: www.evz.ro

ÎNTR-O CEAŞCĂ DE CAFEA

sursa: http://admin.ziarulring.com
   Găsesc fericirea într-o ceaşcă de cafea, dacă e dimineaţă, dacă persoana dragă e cu mine, dacă mă întâlnesc cu un prieten, dacă am musafiri, dacă visez, dacă urmăresc un serial . . .
Te-ai gândit unde găseşti, tu, fericirea?






   Uneori te întrebi: Ce este viaţa? Unde este fericire?
  • Fericirea este compusa din suma tuturor clipelor frumoase, de neuitat, care îţi aduc plăcere, bucurie, linişte, împlinire. Fericirea o gaseşti în fiecare zi a vieţii tale. 
  • Viaţa este ceea ce trăieşti, aşa ca învaţă să te bucuri de clipele de fericire, pe care nu trebuie sa le laşi sa treacă pe lângă tine. Fi atent!, chiar acum s-ar putea să ratezi o astfel de clipă.

HATSUNE MIKU




CAFEA TARE


CAFEAUA ARE SI EFECTE CURATIVE


preluare: http://t3.gstatic.com
Cafeau este recomandata pentru probleme de digestie; stimularea bilei; detoxifiere; energizare.
Boabele de cafea sunt fructele arborelui de cafea. Acest arbore creste in zonele de climat cald, Africa, America de Sud.
Efectul cafelei se bazeaza pe o substanta - cofeina - care este un stimulent puternic al sistemului nostru nervos central si in acelasi timp un stimulent al inimii. Ea mareste tonusul muscular, mareste acuitatea simturilor, intensifica circulatia cerebrala, creste frecventa cardiaca. De aici vin toate utilizarile "terapeutice" ale cafelei, care este capabila pe termen scurt sa ne mobilizeze energiile, sa ne scoata din starea de apatie sau somnolenta.
Si mai este ceva: substantele amare, continute de cafea, sunt un stimulent digestiv remarcabil. De altfel, cafeaua este singurul aliment amar consumat in cantitati mari. Putini s-au gandit la acest lucru, dar organismul nostru este programat, intre altele, sa primeasca nu doar gusturile dulce, sarat, picant si acru, ci si gustul amar si astringent - adica exact gusturile predominante ale cafelei.
Substantele amare continute de plante au efecte de stimulare a activitatii bilei, a miscarii organelor digestive (a peristaltismului), a proceselor de eliminare a toxinelor. Asa se explica de ce cafeaua ii poate ajuta pe cei cu digestie lenta, cu fiere lenesa sau cu constipatie, de ce este cel mai la indemana remediu dupa o noapte de chef (in care organismul este bombardat cu toxine). Raspunsul este deci ca, intr-adevar, cafeaua ar putea fi considerata medicament, dar atentie - medicament cu doua taisuri, pentru ca modul sau de actiune vom vedea ca este daunator pentru organism.


Pentru multe persoane, mai ales femei, consumul de cafea a ajuns o povara si o "necesitate" in acelasi timp. Evident, niciunui om lucid nu ii convine sa depinda de o licoare care costa din ce in ce mai mult, pe care organismul o cere in cantitati si in concentratii din ce in ce mai mari, care-i poate da palpitatii, insomnii rebele si alte probleme, actionand adesea ca o sabie cu doua taisuri. Cu toate acestea, renuntarea la cafea este dificila. Este dificila pentru ca pe de o parte nu toti suntem convinsi pana la capat ca este daunatoare, pe de alta parte pentru ca nu stim cu ce sa o inlocuim.

Boabele verzi ale arborelui de cafea sunt prajite si apoi, macinate. Se prepara cafeaua prin adaugarea a 2-4 lingurite cu varf de cafea in 200-400 ml apa clocotita. Se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se filtreaza si se lasa la racit pana devine calduta.
Este recomandata clisma cu cafea impotriva eliminarea toxinelor, diminuarea spasmelor, pentru stimularea ficatului.
O modalitate extrem de ingenioasa de utilizare terapeutica a cafelei este clisma cu cafea. Efectele sunt uluitoare - clismele diminueaza spasmele, durerile precordiale si, mai ales, determina eliminarea masiva de toxine. Clismele cu cafea nu actioneaza asa cum s-ar putea crede asupra intestinelor, ci asupra ficatului, organul cel mai lezat de boala canceroasa.
Se introduce intreaga cantitate in intestin cu ajutorul perei de cauciuc sau a irigatorului, se tine in intestin timp de 15 minute, dupa care poate fi evacuata. La 10-12 minute dupa introducerea cafelei in intestin, cofeina este total resorbita, apoi pe calea venelor hemoroidale ajunge in ficat unde produce o stimulare exceptionala: productia de bila creste, canalele biliare se deschid, toxinele circulante si metabolitii sunt prompt evacuati, anumite enzime din ficat (care se ocupa cu eliminarea din organism a radicalilor liberi, cu eliminarea carcinogenilor) sub influenta cafelei administrate prin intestin sunt activate, inregistrand o crestere enorma: 700%!
In timpul tratamentului pe cale naturala, masele tumorale si ganglionii afectati se resorb, fiind eliminati intr-un ritm atat de alert, incat ficatul este suprasolicitat si cedeaza. Imediat a fost adoptat un regim de eliminare a toxinelor cu aceste clisme, intr-un ritm extrem de intens: o clisma la 12 ore, intervalul de timp putand scadea pana la 4 ore (in cazuri extreme din doua in doua ore), iar efectele nu s-au lasat asteptate. Clismele administrate zi si noapte, din patru in patru ore, elimina durerile, greata, incordarea nervoasa si depresia.
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa vedem putin cum decurg lucrurile pentru un consumator de cafea: dupa inghitirea primei cesti de cafea, intreaga activitate nervoasa va inregistra o crestere remarcabila, care presupune insa un mare consum de resurse din organism. Dar dupa ce efectul dozei de cafea trece, se produce un fenomen foarte interesant, inregistrat de medici cu ajutorul aparaturii de laborator: activitatea nervoasa, tonusul psihic si fizic inregistreaza o cadere.

VIITORUL DIN CAFEA

PRELUARE: http://t3.gstatic.com
Pregatitul cafelei
Pregatirile pentru ghicitul in cafea sunt extrem de simple: lasati in ibric zatul pe care l-a facut cafeaua. Aveti grija sa turnati tot lichidul in asa fel incat zatul sa ramina foarte gros pe fundul ibricului. Il lasati sa se odihneasca cel putin o ora. Pentru aceasta operatiune e bun si zatul din ajun. Proaspat sau vechi, rezultatele sunt sigure totdeauna, cu conditia ca atunci cand il veti folosi, zatul sa fie aproape uscat. Deci, luati ibricul, nu-l agitati decat foarte usor.
Daca in ibric se afla aproximativ o uncie [35 grame] de zat, puneti peste el un pahar cu apa, iar daca sunt doua uncii, doua pahare cu apa. Puneti apoi ibricul pe foc si lasati pana zatul se dizolva in apa. Trebuie sa aveti si o farfurie alba, fara pete, uscata si incalzita la foc, daca vremea e umeda.
Strangeti mai intai cu o lingura zaful in ibric, apoi varsati-l in farfurie, dar putin cate putin, in asa fel incat farfuria sa nu se umple decat pe jumatate. Agitati apoi in toate sensurile farfuria, cat de usor puteti, timp de un minut sau chiar mai  putin,  apoi  rasturnati tot ce aveti in farfurie intr-un alt vas. Astfel, in farfurie vor ramane numai particule de zat dispuse in mii de feluri, formand o multime de desene ieroglife.
Daca desenele sunt prea amestecate si zatul prea gros, iar farfuria nu arata ca un mozaic neregulat,  mai puneti  putina apa  in  zat,  incalziti-l  din  nou si repetati operatiunea. Nu se pot citi tainele destinului decat daca desenele din farfurie sunt clare si distincte, desi de forma redusa. Marginile, de obicei,  sunt mai groase si adesea in mijloc sunt portiuni foarte incurcate. Cand cele mai multe semne din farfurie sunt descifrabile, nu va nelinistiti,   puteti incepe sa ghiciti.
Conditii de ghicit
Se poate ghici in zatul de cafea in orice zi a saptamanii si la orice ora din zi  sau din noapte. Pentru aceasta operatiune nu trebuie consultata decat temperatura si numai daca e umezeala sau ploaie nu e indicat sa ghiciti. Totusi exista posibilitatea de a va feri  de umezeala uscand bine farfuria si lasand-o un  sfert de ora pe langa soba, pana cand simtiti o caldura placuta la mana. Dupa aceasta pregatire se poate ghici, orice fel de timp ar fi, ca si cum v-ati bucura de soarele de august.
Exista ghicitoare care pretind ca in timp ce se varsa apa in ibric si se stringe zaful de cafea trebuie pronuntate cuvinte misterioase. Dar aceasta e o escrocherie. Aici cuvintele n-au nici o putere, asa cum s-a dovedit si in alte metode de a ghici. Operatiunea se face foarte simplu si anume vorbe sau gesturi n-au decat darul de a crea o atmosfera de solemnitate si un aer de ceremonie acestui moment. Din clipa in care ati recunoscut inutilitatea vorbelor misterioase, veti renunta la ele, iar rezultatul nu va fi mai putin fericit.
Ghicitul propriu-zis
Iata cum se procedeaza: odata varsat in farfurie zatul de cafea, observam figurile pe care le formeaza si care toate sunt semnificative. Trebuie doar sa le descifrati corect, caci se formeaza o multitudine de curbe, ondulatiuni, cercuri, ovale, patrate, triunghiuri etc.
  • Daca numarul cercurilor, mai mult sau mai putin perfecte, predomina fata de celelalte figuri, acest semn anunta ca persoana va primi bani.
  • Daca aceste cercuri sunt putine, persoana careia i se va ghici va suferi de lipsa banilor.
  • Figurile patrate prevad neplaceri, in functie de numarul lor.
  • Figurile ovale promit succese, atunci cand sunt numeroase si bine marcate.
  • Linii, mari sau mici, cand sunt multe si bine marcate, anunta o batrinete fericita.
  • Liniile in numar mic prezic o avere modesta, dar un trai imbelsugat.
  • Linii serpuind ondulat prezic esecuri si tot atatea succese. Daca ondulatiile se termina usor, dupa unele greutati persoana va fi fericita.
  • O cruce in mijlocul desenelor din farfurie promite o moarte usoara
  • Patru cruci alaturate care aproape se ating prezic moartea intre 40-45 ani daca e vorba de o femeie si intre 48-52 de ani daca e vorba de un barbat.
  • Trei cruci prezic oarecari titluri.
  • Daca in farfurie se deseneaza un mare numar de cruci, dupa o perioada de pasiuni inflacarate, spre batrAnete, persoana va deveni credincioasa si foarte austera.
  • Un triunghi promite o functie onorabila.
  • Trei triunghiuri la mica distanta unul de altul sunt un semn foarte fericit pentru starea materiala. In general, aceasta figura prezice numai lucruri bune: in numar mic inseamna oarecari titluri, in numar mare, bani.
  • Un unghi compus dintr-o linie mica sprijinita pe alta mai mare este indiciul unei morti tragice.
  • O figura in forma de H indica inchisoare.
  • Un cerc cu mai multe fete, adica format din mai multe unghiuri frante si reunite anunta o casatorie fericita.
  • Un careu lung, bine conturat, prezice neintelegeri in familie.
  • Daca acest careu e inconjurat de cruci mai mult sau mai putin perfecte, femeia respectiva se face vinovata de oarecare infidelitate.
  • De aceeasi greseala se va face vinovat barbatul, daca in jurul careului apar diferite unghiuri.
  • Daca observati in mijlocul desenului din farfurie o linie de doua-trei degete, mai putin incarcata decat restul, mai degajata de alte figuri sau absolut distincta, aceasta inseamna un drum, o calatorie. Va fi lung, daca linia se intinde clara, va fi cu probleme daca linia e incarcata de puncte sau alte linii si va fi in strainatate in caz ca linia iese din scobitura farfuriei.
  • Un cerc in care se afla patru puncte bine marcate anunta un copil.
  • Doua cercuri promit doi copii si asa mai departe. Daca acest rotund formeaza un cerc aproape perfect, copilul va fi un baiat, daca e imperfect, va fi o fata.
  • Unul din aceste rotunduri, care inchide patru puncte, daca e insotit de o linie curba si ondulata este semn sigur ca acel copil va fi inteligent.
  • Daca aceasta linie curba formeaza un al doilea cerc in jurul celui principal, putem astepta de la acel copil un spirit foarte original si o inteligenta de exceptie.
  • Daca descoperiti in farfurie desenul unei case alaturi de un cerc, asteptati-va sa stapiniti acea casa. Va fi in oras daca in apropierea desenului apare un X sau un H si va fi la tara daca distingeti langa acest semn forma unui copac, a unui arbust sau a unei plante oarecare.
  • Daca sunt alaturi de casa cateva triunghiuri veti obtine casa printr-o mostenire.
  • Daca casa are deasupra o cruce, va veti sfarsi viata in acea casa.
  • Daca in apropierea casei este desenul unei jumatati de cerc, veti fi fericit in aceasta casa.
  • Forma unui romb descoperita in zat inseamna fericire in dragoste.
  • Mai multe figuri rotunde prinse una de alta, ca margelele pe un fir, inarmati-va cu rabdare, nu va veti putea realiza cele mai dragi visuri decat daca la capatul firului veti gasi desenat un triunghi.
  • Adesea in zat se deseneaza figurile unuia sau mai multor pesti: ei va anunta ca vefi fi invitat la masa.
  • Figura unui patruped prezice necazuri si saracie.
  • O pasare prezice avere si putina fericire.
  • Daca pasarea pare prinsa intr-o plasa veti avea necazuri cu un proces.
  • Un sarpe sau o alta reptila anunta o tradare sau un complot pe care va trebui sa le evitati cu multa abilitate.
  • Desenul unui trandafir prezice sanatate, a unei salcii plingatoare, melancolie, tristete, un tufis, intarzieri.
  • Daca vedeti un desen asemenea unui cufar, veti primi scrisori.
  • Desenul unei roti este semnul unui accident, dar nu foarte grav, iar al unei trasuri cu cai, o moarte violenta.
  • O pusca prezice afaceri incurcate.
  • O fereastra sau mai multe desene rotunde, patrate, ovale si un alt fel de figuri care se unesc formand un fel de rascruce, va avertizeaza ca veti fi furat.
  • Daca descoperiti in zatul de cafea o cifra foarte clar desenata, puteti incerca sa jucati la loterie. Practica dovedeste ca cifra anuntata in felul acesta a iesit la loterie, intr-unul din trei cazuri. Dar trebuie sa observati bine desenul acestei cifre si sa nu-l confundati cu un oarecare alt desen.
  • Intotdeauna in desenele din farfurie va va aparea o figura umana. Daca e un cap asezat pe o rochie, e limpede ca e vorba de o femeie. Daca e un cap sprijinit pe doua picioare departate, va fi un barbat.
  • Cand din corpul acelei figuri iese o linie, ca un brat, asteptati-va sa primiti un dar de la persoana imprimata in zat. Ea e bruna daca desenul realizat in zat e foarte pronuntat si blonda, daca trasaturile sint slabe.
  • Daca n-are decat un ochi aceasta persoana va va insela prin false promisiuni.
  • Desenul unui cap sau forma unui caine alaturi de un chip uman inseamna ca aveti un prieten devotat, care va face pentru dumneavoastra lucruri importante.
  • Daca desenul unui caine se gaseste alaturi de un cerc cu mai multe fatete, sotul sau sotia va este foarte credincios(oasa).
  • Daca se ghiceste pentru un barbat tanar si in farfurie se deseneaza o figura de femeie care tine sau pare ca tine un baston, acel tanar va cadea prada unei femei usuratice si mai tarziu se va cai amarnic de slabiciunea lui.
  • Aceeasi soarta o va avea o doamna sau o domnisoara care va avea desenat in zat chipul unui barbat tinand in mana un baston, caci acest barbat este un seducator periculos.
  • Daca veti descoperi desenul unui femei avand langa ea o floare oarecare, inseamna ca aveti o prietena pretioasa. Daca floarea seamana cu un trandafir, este o iubita pentru un barbat tanar, iar daca pare sa fie o lalea, este vorba de o prietena pentru femeia careia i se ghiceste, dar de a carei prietenie nu poti fi sigura.
  • Un barbat calare pe un cal sau pe oricare patruped prezice ca un barbat respectabil va va face mari servicii, atunci cand nici nu va asteptati.
  • Daca e o femeie calare pe orice fel de animal, o doamna sau o domnisoara va face pentru dumneavoastra tot felul de lucruri iesite din comun.
  • Cind vi se arata trei figuri de barbati, una linga alta, sa va asteptati la un serviciu foarte bun.
  • Daca cele trei figuri sunt de femeie, pregatiti-va de o slujba banoasa.
  • O coroana de cruci in zat inseamna ca un barbat din familie va muri in acel an.
  • O coroana de triunghiuri sau patrate anunta moartea cuiva din familie, tot in acel an.
  • Cea mai fericita prezicere este un buchet din patru flori sau mai multe. Si daca in apropierea florilor veti observa cateva triunghiuri, veti deveni cel mai bogat barbat sau cea mai bogata femeie, atit in ceea ce priveste bunurile materiale, functiile, multumirea, cat si in ceea ce priveste iubirea si viata de familie.

sâmbătă, 27 august 2011

PRINSA CU MAŢA'N CAFEA


PISICUŢA CAFENGIOACA


DEPENDENTA DE CAFEA

preluare: http://fs68.trilulilu.ro
  Zilnic sunt consumate nici mai mult nici mai putin decat 400 de milioane de cesti de cafea. Asa ca, hai s ane lamurim odata pentru totdeauna: este cofeina daunatoare ori ba?
Licoarea face parte din categoria “strict necesar”, intrucat oamenii au nevoie de ea pentru a se pune pe picioare dimineata. O mai invocam si la capitolul socializare – “Iesim la o cafea?” – , face parte din ritualul de relaxare (un ice-frappé consumat la soare, pe sezlong) si e chiar un “capitol” important din viata vedetelor, care nu se sfiesc sa “poarte” la tinutele sport pahare cu deliciosul lichid. Deci nu mai incape indoiala ca iubim la nebunie cafeaua, desi suntem frecvent avertizati ca nu ne face bine. Cat de mare e totusi pericolul?

Si bune, si rele….

La urma urmelor, putine sunt lucrurile care au doar parti bune. Apoi, multe alimente au mai degraba parti rele decat bune (ingrasa, cresc glicemia si colesterolul), insa “nocivitatea” lor e in general strans legata de cantitatea consumata.
O inghetata e bogata in antioxidanti, dar mai multe portii pe zi pot face rau, de exemplu. Dar parca avertismentele nu sunt atat de virulente precum cele privind cafeaua… Si totusi, cafeaua e buna! Nu doar la gust.
O ceasca normala de cafea ajuta la accelerarea metabolismului, contine antioxidanti si “umbla” la sistemul nervos astfel incat sa-ti alunge oboseala. De asemenea, atentia si concentrarea ta cresc datorita cafelei, lucru care te face mult mai receptiva si mai eficienta.
Cat despre capacitatea cafelei de a infrunta anumite afectiuni grave, ei bine, e foarte adevarat; cercetarile arata ca, in cantitati moderate, poate preveni sau diminua efectele unor boli precum Parkinson, calculi renali, Alzheimer sau astm.
Dar… da, cafeaua are si efecte mai putin bune: cofeina poate cauza cresterea presiunii sangvine, cauzeaza pulsului, agraveaza sindromul premenstrual, osteoporoza, sindromul colonului iritabil si migrenele (mda, deci cafeaua nu trateaza durerile de cap!), si poate scadea rezervele de calciu din organism.
Cel mai important efect secundar este insa reprezentat de insomnie si stres. Consumand zilnic cafea, somnul de noapte poate fi afectat, asa ca dimineata avem nevoie de o (alta) cafea pentru a putea deschide ochii. Si filmul o ia de la capat!

Creeaza dependenta!?

Cam da… Cofeina este un stimulent si determina corpul sa elibereze adrenalina. Astfel, consumatorii pot deveni dependenti de efectul pe care aceasta il are asupra lor. Chiar si in cazul celor sanatosi, cofeina iese din sistem in doua pana la patru ore, insa e nevoie de cinci – sase astfel de cicluri pentru ca ea sa paraseasca definitiv organismul.

To drink or not to drink

Doua cesti de dimensiuni normale ar trebui sa fie limita maxima de cafea consumata intr-o zi, cu exceptia cazului in care esti insarcinata (cand e bine sa renunti de tot).
Nu te poti tine departe de ea? Exista alternative. Uite, in cazul in care te confrunti cu dureri musculare, migrene sau esti nervoasa, te poti trata cu… apa fierbinte.
E, de asemenea, important sa nu lasi moleseala sa te stapaneasca in lipsa cafelei; fa miscare, mananca sanatos si odihneste-te in fiecare noapte cate opt ore.

Dar daca n-are cofeina?

Bun, din ce-am inteles pana acum, cofeina e cea care poate face rau, dar daca trecem pe decofeinizata, macar ne putem bucura de gust, noi cei care o savuram pe considerentul asta?
Se pare ca nu facem o afacere prea buna (pentru organism), intrucat indepartarea cofeinei (esenta cafelei, de altfel) presupune niste procedee chimice care implica inclusiv folosirea solventilor.
Mai mult decat atat, cofeina nu poate fi extrasa in totalitate. Nu in ultimul rand, conform unor studii, s-a constatat ca aceasta poate ridica nivelul colesterolului. La ce concluzie am ajuns noi? Pai, mai bine o cafea buna, cu cofeina, dar mai rar, decat o “tentativa”, nu? Sau trecem pe substitute!

Cam acelasi lucru…

Unele miros si au gust asemanator cu al cafelei, insa nu contin cofeina. Sigur nu stiai ca exista cafeaua de… papadie. Se face din radacina prajita a plantei, insa e destul de amara.
Face bine la ficat, digestie si rinichi (in franceza ea se numeste “pissenlit”, ceea ce da indicii despre folosirea acesteia pentru reglarea functiilor renale).
Cafeaua solubila din cereale si cicoare poate fi consumata de oricine; ea este recomandata in caz de astenie, epuizare, depresii, incapacitate de concentrare, somnolenta, dureri de cap, indispozitie, lipsa poftei de mincare, regleaza digestia, calmeaza durerile abdominale etc.
Ceaiul verde este o sursa importanta de anti-oxidanti, are proprietati anti-imbatrinire si arde calorii.

Articol publicat in revista COSMOPOLITAN.
Text: Ana-Maria Prunariu

7 MOTIVE PENTRU A BEA CAFEA


Conform cercetarilor realizate in ultimii ani, exista legaturi foarte stranse intre consumul de cafea si buna functionare a creierului. Desi aceasta licoare magica este cunoscuta in special pentru puterea sa de a indeparta senzatia de somn de dimineata, oamenii de stiinta sunt absolut convinsi de faptul ca o cana de cafea, bauta zilnic, ofera protectie impotriva dementei si a bolii Alzheimer.
Iata 7 motive pentru care este recomandat sa bei cafea

1 Cafeaua are efecte benefice asupra performantelor memoriei si asupra procesului de memorare. Mai mult decat atat, o cana de cafea consumata zilnic stimuleaza capacitatea de a finaliza sarcini complexe. Consumul de cafea reprezinta un real ajutor persoanelor care au de invatat pe de rost anumite texte (studenti, actori etc).

2 Cafeaua iti protejeaza creierul de boli cum ar fi dementa si Alzheimer. Medicii au confirmat: o ceasca de cafea bauta in fiecare zi iti mentine sanatatea mintala in limite normale. Incearca sa bei cel putin jumatate de ceasca de cafea la cateva zile in cazul in care nu esti consumator inrait tocmai in scopul de a preveni astfel de afectiuni.

3 Consumul moderat de cafea reduce declinul cognitiv asociat cu imbatranirea. Declinul cognitiv se manifesta prin tulburari de memorie (imposibilitatea de a invata si retine informatii noi, de a-ti reaminti informatii invatate in trecut etc), tulburari de limbaj, incapacitatea de a efectua diferite activitati simple, tulburari de planificare si organizare etc.

4 Cofeina impiedica instalarea deficitelor motorii, normalizeaza functiile creierului si stimuleaza regenerarea creierului. Din acest motiv, consumul de cafea este recomandat persoanelor care au suferit lovituri la cap sau care au fost in coma.

5 Consumul de cafea ofera un sentiment general de bine, de fericire, de energie, vigilenta si stimuleaza dorinta de socializare. Daca vrei sa pleci de acasa bine dispus, consuma in prealabil o ceasca tare de cafea. Cu siguranta vei fi sufletul petrecerii.

6 Consumul de cafea scade considerabil riscul de diabet zaharat de tip 2. Mai exact, acest lucru se datoreaza mineralelor, fitochimicalelor si antioxidantilor din cafea. Un studiu realizat pe parcursul a  11 ani de urmarire asupra a  1418 de femei a demonstrat ca cele care au consumat 6 cesti sau mai mult pe zi au avut un risc cu 22% mai scazut de a dezvolta diabet zaharat tip 2.

7 Cafeaua contine o cantitate impresionanta de antioxidanti, adica cei cu ajutorul carora imbatranim mai greu, ne intarim sistemul imunitar si ne ferim astfel de infectii virale si bacteriene. 

SURSA:http://sanatate.acasa.ro

CELULITA SI CAFEAUA

PRELUARE: http://www.tribuna.ro
Tine celulita si vergeturile departe folosind zatul cafelei
Cafeaua este un element esential in ingrijirea corporala, fie ca o folosesti pentru gomaj, fie pentru impachetari. Excelenta pentru prevenirea celulitei sau diminuarea ei, pentru tonifierea, catifelarea si redarea aspectului sanatos al pielii, cafeaua este un prieten de nadejde mai ales pe timp de vara cand rochiile vaporoase si costumele de baie ne dau emotii.
Pentru a trece cu succes de privirile analitice atintite asupra noastra, impachetarile cu zat de cafea sunt indispensabile.
De ce sa nu eziti cand vine vorba de practica? Pentru ca e cum nu se poate mai simplu, totul e pe baza de ingrediente naturale, iar beneficiile sunt multiple.
Trebuie doar sa incepi prin a pregati o cafea tare ca pentru diminetile de dupa petrecerile lungi.
Strecori, iei zatul caldut si il amesteci cu o lingura de ulei de masline, apoi aplici in zonele dorite masand incet. La final iti infasori corpul cu o folie subtire de plastic.
Dupa aproximativ 20 de minute te poti clati si admira rezultatele. Procesul se poate repeta de doua ori pe saptamana si dupa mai multe serii de impachetari vei vedea ce bine e sa fii in pielea ta. Particulele usor abrazive ale cafelei indeparteaza prin exfoliere celulele moarte si impuritatile, permitand o mai buna absorbtie a cremelor sau uleiurilor.
Cafeina are un puternic efect detoxifiant, activeaza circulatia sangvina si ajuta la eliminarea excesului de apa din organism, reducand celulita si acumularile de grasime. Astfel, in urma tratamentului pielea va deveni mai elastica, ferma si catifelata, radiind de frumusete si sanatate. Prin impachetare pielea absoarbe substantele cu efect antioxidant din compozitia cafelei, acestea reducand nivelul toxinelor si contribuind la eliminarea aspectului tern sau uscat al pielii.
Uleiul de masline nu trebuie uitat in cadrul impachetarilor, intrucat dupa masarea cu zatul de cafea pielea are o mai mare nevoie de hidratare si absorbtia substantelor se face de asemenea, cu mai multa usurinta, nemaifiind impiedicata de celulele moarte sau de impuritatile care acopereau porii.
Prin repetarea impachetarilor, celulita si vergeturile vor putea fi tinute sub control, aspectul pielii imbunatatindu-se considerabil. Prin urmare, nu te mai grabi sa arunci zatul de la cafea sau sa il inlocuiesti cu alte produse cosmetice. Cafeaua iti poate salva ziua, si cu un pic de efort, chiar si vara.
SURSA: http://desprevedete.com

CAFEAUA SI EFECTELE EI

Efectele consumului de cafea variaza de la individ la individ.
Un experiment recent arata ca exista beneficii la nivelul populatiei in cazul consumului de cafea. “Cu toate acestea este foarte dificil sa facem recomandari individuale in ceea ce priveste consumul optim de cafea”, declara dr. Ahmed El-Sohemy, profesor asociat al Universitatii din Toronto.
Studiul acestuia a aratat modul in care consumul de cafea poate micsora sau mari riscul unui infarct. Aceasta variatie este data de capacitatea corpului de a procesa si folosi corespunzator cantitatea de cafea bauta, ceea ce difera de la persoana la persoana.
“Este destul de greu sa iti dai seama cat de eficient proceseaza corpul tau cafeaua, de aceea este dificil de aproximat doza optima de cafeina zilnica pentru fiecare individ.”,  continua acesta.
Tocmai aceste variatii individuale marcheaza diferenta dintre cat de mult este prea mult. O cantitate de cafeina care da rezultate bune pentru o persoana, poate afecta negativ o alta. De aici, rezultatele contradictorii ale studiilor efectuate pana in prezent asupra consumului de cafea, care aratau fie ca aceasta duce la intensificarea problemelor cardiace, fie ca previne aparitia acestora.

Sursa: Reuters

PAUZELE DE CAFEA

Cercetatorii din cadrul Departamentului de Psihologie al Universitatii New York demonstrat printr-un studiu că toate intreruperile din cursul activitatii pe care o desfasuram, favorizeaza procesul de invatare si memorizarea informatiilor inmagazinate in creier.
Studiul, publicat in revista "Neuron", dezvaluie o alta "piesa" din misteriosul "puzzle" al procesului de formare a amintirilor. Numeroase cercetari stiintifice au confirmat de-acum teoria conform careia somnul este momentul in care creierul face "ordine" si reelaboreaza toate informatiile inmagazinate pe parcursul zilei, consolidand memorizarea evenimentelor sau faptelor importante, care vor ramane asadar imprimate, si eliminarea informatiilor inutile.
In lumina acestui nou studiu, se pare insa ca functia cerebrala, si memoria in mod deosebit, beneficiaza nu numai de pe urma lungii pauze nocturne, ci si a micilor pauze cotidiene, cand ne lasam creierul sa se odihneasca.
Sursa: Ansa