Cafeaua la ibric
Se cunosc multe tipuri de cafea dar cel mai popular este considerat a fi cafeaua la ibric. Preparata dupa traditia turceasca, cafeaua la ibric ramane savuroasa, isi pastreaza aroma indiferent daca o preferi dulce sau amaruie, slaba sau tare.
Cafeaua Espresso
Espresso Caffe sau simplu, espresso este un tip de cafea foarte concentrata, tare, considerata bautura nationala in Italia.Ca rezultat al procesului de fierbere sub presiune, toate aromele se aduna intr-o ceasca mica de cafea. Din acest motiv, espresso sta la baza pentru alte bauturi pe baza de cafea cum ar fi: cappuccino, macchiato, mochas, şi americanos.
Cappuccino
Cappuccino este la randu-i o bautura italiana de cafea obtinuta dintr-o Cafea Espresso, lapte si spuma de frisca. Un cappuccino este servit in mod traditional intr-o ceasca de portelan iar spuma ajuta la retinerea caldurii in lichid, bautura ramanand calda o perioada mai mare de timp. Pentru a-i imbogati aroma, spuma unui cappuccino poate fi presarata cu scortisoara sau nucsoara. Cele mai importante lucruri la prepararea unui cappuccino sunt textura si temperatura laptelui.
Cafe Latte
Un Latte este este o bautura din cafea espresso si lapte si s-ar traduce simplu "cafea si lapte". In Italia, Caffe Latte este aproape intotdeauna preparata la domiciliu si se serveste la micul dejun. Pentru a-i spori gustul se pot adauga si alte arome in lapte cum ar fi vanilia, ciocolata, caramel sau alte variante populare, specifice traditiilor locale.
Cafe Frappe
Bautura pe baza de cafea foarte populara in Grecia si Cipru si se obtine folosind apa rece si lapte. Comercializata prima data de Nestle, Cafe Frape este acum servita in majoritatea cafenelelor din lume. Se prepara in trei grade de dulceata, determinata de cantitatea de zahar si de cafea folosita si se serveste cu un pahar cu apa.
Se cunosc aproape 80 de soiuri de cafea, din care se cultiva in scopuri indrustiale urmatoarele patru tipuri de cafea: cafeaua Arabica, cafeaua Robusta, cafeaua Liberica si cafeaua Maragogype.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu